Duomenų žurnalistikos ypatumai Lietuvoje

Kodėl pasirinkote tokį variantą?

  1. Nes aš taip manau
  2. Nes manau, kad žurnalistai dirba gerai, dada daug pastangų, kad naujienos mus pasiektų.
  3. Gerėjant technologijoms, kai visi gali informaciją pateikti čia ir dabar, vienintelis realus žurnalisto įgūdis yra sensacingiau pateikti naujienas nei tai daro kiti.
  4. Labai daug nereikalingų stripsniu
  5. Dažnai stengiamasi surinkti clickbaitų, antraštės neatitinka turinio, ne visada patikrinami visi faktai prieš publikuojant informaciją viešai.
  6. Yra daug gerų žurnalistų, bet atsiranda ir tokių kurie rašo tik tam kad rašyti.
  7. Vertinčiau "labai gerai", bet pasirinkau "gerai", nes pusėje Jūsų apklausoje minimų portalų (lrytas.lt, delfi.lt, kartais ir kaunodiena.lt) būna iškraipomi faktai (dėl skubėjimo priveliamų rašybos ir logikos klaidų, netesingai suprastų ar interpretuotų pirminių šaltinių (ypač jei tie šaltiniai yra iš užsienio). Žinoma, jeigu pinigus minimi portalai gauna dėl peržiūrų, o ne dėl turinio, suprantama, kodėl tas turinys dažnokai būna toks chaotiškas. Ir žinoma - „clickbait'as“. Dėl jo ir antraštės tampa netiksliomis. Kuo mažiau „clickbait'o“, tuo labiau pasitikiu portalu.
  8. Tai tik asmenine nuomone
  9. Daug "pagražinama", ne itin svarbųs straipsniai.
  10. Atrodo, kad naujienų agentūrose dirba ne žmonės, o beždžionės, kartu su žmonėm sėdėję mokyklos suole, tačiau nė velnio nesupratę apie ką kalbama..